Kiedy nadchodzi zima, bardziej aktywni cieszą się na nadchodzący sezon narciarski i łyżwiarski, ale większość z nas zaczyna się oblizywać na myśl od wspaniałych zimowych przysmakach. Zima to czas mięsiwa, przysmaków ze świniobicia oraz gęstych zup – najlepiej takich, w których przysłowiowa łyżka stoi!
Już nasze babcie wiedziały…
Projekt Czech Specials obejmuje ciekawe, wysokiej jakości restauracje, które dobrze gotują dania kuchni czeskiej i regionalnej w formie tradycyjnej i nowoczesnej. Restauracje, które otrzymują to wyróżnienie, muszą spełniać surowe kryteria, więc goście mają pewność, że spróbują prawdziwej kuchni czeskiej, kładącej nacisk na korzystanie z produktów sezonowych i lokalnych. W karcie dań tych restauracji zawsze znajdą Państwo co najmniej jedną zupę i dwa dania główne z tych najlepszych, jakie kuchnia czeska ma do zaoferowania. I nie ma znaczenia, czy pójdą Państwo do restauracji w Pradze, Libercu lub Karlowych Warach.